.....cesta k uzdravení.


STRAVOVÁNÍ

11 zlatých pravidel zdravého stravování.....

1. Jezte jídlo - tedy opravdové jídlo, ne průmyslově zpracované konglomeráty a polotovary plné chemie.

2. Jezte živé jídlo - jídlo, které se přirozeně a rychle kazí, neboť jen takové potraviny obsahují přirozené bakterie a cenné látky, jež harmonizují naše vnitřní prostředí.

3. Jezte jednoduché jídlo, které neobsahuje více než 5 složek.

4. Jezte rostlinné jídlo - především tzv.zelenou zeleninu, obiloviny, luštěniny.

5. Jezte domácí jídlo - nevěřte stravování v levných restauracích, věřte, že za kvalitu se platí.Nelze uvařit za málo peněz hodně muziky.Ideální jsou bioprodukty z biofarem, nebo z naší zahrádky.

6. Jezte střídmě - v dnešní době platí více než kdy jindy = kdo pomalu jede, dále dojede.

7. Jezte pestře.

8. Jezte pravidelně.

9. Jezte pomalu - jen tak máte požitek z jídla ( gurmáni Francouzi, či Italové by mohli vyprávět )

10. Jezte v dobrém rozmaru, beze stresu....zkrátka myslete pouze na jídlo a řádně si ho vychutnejte.

11. Nezapomeňte SNÍDAT! ráno je vždy zapotřebí nejprve...v kamnech zatopit, postupně rozpálit kotel, aby kamna dobře spalovala po celý den.

Začněte obilnými kašemi, lívanečky z obilovin, teplou polévkou - uvidíte jak krásně se bude vaše tělo cítit nejen po ránu, ale CELÝ DEN!!