.....cesta k uzdravení.
STRAVOVÁNÍ
11 zlatých pravidel zdravého stravování.....
1. Jezte jídlo - tedy opravdové jídlo, ne průmyslově zpracované konglomeráty a polotovary plné chemie.
2. Jezte živé jídlo - jídlo, které se přirozeně a rychle kazí, neboť jen takové potraviny obsahují přirozené bakterie a cenné látky, jež harmonizují naše vnitřní prostředí.
3. Jezte jednoduché jídlo, které neobsahuje více než 5 složek.
4. Jezte rostlinné jídlo - především tzv.zelenou zeleninu, obiloviny, luštěniny.
5. Jezte domácí jídlo - nevěřte stravování v levných restauracích, věřte, že za kvalitu se platí.Nelze uvařit za málo peněz hodně muziky.Ideální jsou bioprodukty z biofarem, nebo z naší zahrádky.
6. Jezte střídmě - v dnešní době platí více než kdy jindy = kdo pomalu jede, dále dojede.
7. Jezte pestře.
8. Jezte pravidelně.
9. Jezte pomalu - jen tak máte požitek z jídla ( gurmáni Francouzi, či Italové by mohli vyprávět )
10. Jezte v dobrém rozmaru, beze stresu....zkrátka myslete pouze na jídlo a řádně si ho vychutnejte.
11. Nezapomeňte SNÍDAT! ráno je vždy zapotřebí nejprve...v kamnech zatopit, postupně rozpálit kotel, aby kamna dobře spalovala po celý den.
Začněte obilnými kašemi, lívanečky z obilovin, teplou polévkou - uvidíte jak krásně se bude vaše tělo cítit nejen po ránu, ale CELÝ DEN!!